Tilbage til ABR - Hjørnet
Artiklerne er beskyttet af ophavsret - © ABR
 

bosch Nord Cup
DM/VM-udt. Kreds 10 - Hjørring
den 22. & 23. april 2006

Resultatliste

Fotos

Så har vi igen haft et arrangement i kreds 10, hvor vejrguderne var med os. Det blev også et arrangement, hvor tingene løb godt af stablen. Der var tilmeldt 26 hunde, et tal kredsen var godt tilfreds med. Desværre kom der afbud fra hele 9, og det var jo lidt skuffende. Aase og Hans havde sammen med Lise og Nanna sørget for forplejningen, medlemmer fra kreds 54 stod for sporene, og en række af kredsens egne medlemmer sørgede for alle de øvrige detaljer, der skal være på plads for at alt kan forløbe godt.
Figuranter var Jesper Klinge og Henrik Nielsen. Lars Juhl dømte spor og Henrik Egemose B og C.
Morten Pedersen stillede som den første på banen med Satoris Gator og lavede et meget flot arbejde med en hund, der udstrålede spænding og samtidig var under fin kontrol. Jeg kunne ikke finde meget at indvende, men dommeren havde den spidse pen med og bedømte præstationen til 93. Det skulle siden vise sig at blive det næsthøjeste lydighedsresultat. Også i C imponerede Gator med stor effektivitet og kontante, faste bid. Der var et par små skønhedsfejl blandt andet i slipfaserne så det endte med 90 for et arbejde, det var en fornøjelse at se. Mads Jensen fulgte derefter med Vendbos Java. Hun var i det kåde humør og havde svært ved at holde forbene på jorden, og det kneb også med at holde mund, men parret leverede en solid præstation og havnede på 88 og 84. Carsten Søhus med Hajen Krumse viste godt og kontrolleret lydighedsarbejde men et par ting svipsede først og fremmest røg hele fremadsendelsen, da hunden misforstod øvelsen. I forsvarsarbejdet var Krumse meget effektiv med gode faste greb, men i transporterne især den sidste sidetransport kneb det lidt, og det koster jo, men det blev til 93. Mikkel Kruse stillede Satoris Znilde, som ikke viste den store vitalitet, men parret lavede et fint kontrolleret lydighedsarbejde, der blev bedømt til 92. I C arbejdet faldt hendes standhals og bevogtning med meget høje hop i øjnene, men hun viste også gode greb og kunne hente 94 point hjem. Jens Carlseng med ChaDes Xaro viste den kendte, kontrollerede stil, men hunden har nyligt gennemgået en operation, og det hæmmede den især i springene. Det blev til 92 point. I C glemte den imidlertid, at den måske havde lidt ondt. Allerede i det korte arbejde lagde den op til det, idet den kun nødigt slap, og i det lange gik det galt og parret måtte indkassere et 0 og SML.
Per Jørgensens Ni-Busa’s Bertha var en ung hund, der efter sigende først for nylig havde bestået sin BHP3, og hun var da heller ikke helt gennemarbejdet. Både i B og C kunne det knibe med den sidste afpudsning og i C var hun ikke for fast i sine bevogtninger, men i andre momenter viste hun oplagt og godt arbejde. Arne Ehrenreich med Satoris Gasko var en af de sidste deltagere om lørdagen. Gasko har været lidt længe undervejs, men da han så kom på banen kunne han også vise, at tiden ikke har været spildt. En meget flot og gennemarbejdet fremføring var det. B programmet blev konkurrencens højest bedømte med 94 point, og det var en meget smukt, kontrolleret program, hvor hunden samtidig viste stor spænding og udstråling. C arbejdet var ligeså gennemarbejdet, og da hunden samtidig var yderst effektiv med overbevisende gode greb, blev det til en særdeles flot fremføring bedømt til 97 point. Det var interessant at sammenligne ham med dagens første hund kuldbroderen Satoris Gator. I det ydre er de meget tæt på hinanden, og samme lighed genfindes i deres arbejdsmåde. Det er hunde, der viser spænding og vitalitet og udtalt gode bid. Kuldets styrke understreges af, at en tredje broder Satoris Gary stillede om søndagen og her også viste et flot og driftigt arbejde. Fælles for brødrene var, at de havde svært ved at holde spændingen indenbords, så ind imellem kom der udladninger i form af gøen og hoppen.
Lørdagens sidste par var Kurt Jensen og Jabina Fisther. Det har været en lang vinter, og det har været svært at komme i gang med træningen. Da sneen endelig forsvandt, fik Fisther en skade i poten, og da han var klar var det Kurts tur, så der kunne ikke blive meget træning inden denne udtagelse, men parret har jo stor rutine, og den rakte til en flot prøve med henholdsvis 90 og 96 på banen.
Om søndagen startede Jørn Sørensen med Mai Tuk Enok, der var pænt i hånden men kunne vise lidt mere pågåenhed i C arbejdet. Helle Furlands Satoris Iammy var derimod en hund med dejlig udstråling og vitalitet, som godt kunne kamme over ind imellem, men han viste godt arbejde og kunne bedømmes med 90 og 92 point.
Kim Skov Mortensen med Satoris Gary er allerede nævnt. Parret leverede et fint og friskt arbejde præget af spænding og temperament. Søren Poulsen og Troldbjergs Fenzi har stillet op sammen mange gange, og Fenzi er ingen årsunge mere. Hun var også præget af sine 8 år. Det kneb med vitaliteten, det sås blandt i springene, og det sås også i ronderingen, men hun kan sit program, og hun viste glimt af tidligere præstationer for eksempel i sine fine bevogtninger, men effektiviteten var ikke som tidligere. John Rasmussens Yasso v. Herding Brook viste et roligt og velkontrolleret arbejde og også et rigtig effektivt C arbejde. Peter G. Mortensen med Jabina Digthe havde lidt uheld på spor og måtte derfor rykke lidt ned i rækken. På banen viste parret et fint arbejde, der bedømtes til 92 og 94 point. Satoris Rasko er også en hund, der viser stor intensitet i arbejdet, men Jan Stilling havde styr på lydigheden og viste et godt kontrolleret lydighedsarbejde. I C fik hunden lidt yderligt greb i flugten men viste samtidig en udtalt bremseeffekt. Han demonstrerede en overbevisende effektivitet og stor pågåenhed, men tillod sig også et par små nap i den sidste bevogtning. Det samlede C arbejde var til 96 point. Bo Bartels havde uheld på sporet med Laguso Gibbi, men på banen leverede hun solidt arbejde. Hun er meget temperamentsfuld, og det resulterede i noget pres og nogle skævsidninger. Temperamentet vistes også i forsvarsarbejdet, og hun kom blandt andet særdeles hurtigt i modprøven men blev meget flot modtaget ligesom i øvrigt flere andre af figuranten Henrik Nielsen. Dagens sidste tæve Hussa v. Kap Karthago var løbsk, og det kunne måske være årsagen til at det ikke rigtig var hendes dag. Hun lavede flere fejl i lydighedsarbejdet og blev afbrudt i forsvarsarbejdet.
På grund af det ret lave deltagerantal blev det et par korte dage men også et par gode dage med god stemning og godt hundearbejde. Det dejlige vejr gjorde det til en ekstra fornøjelse at være tilskuer.

ABR

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

   

 
 
© 2001-2021 schaeferhunden.dk all rights reserved | index | top af siden