Tilbage til ABR - Hjørnet
Artiklerne er beskyttet af ophavsret - © ABR
 

Ortsgruppe Herne 100 år

Fotos: ABR

De store landsdelsskuer op til BSZS kan byde på spændende oplevelser. Ortsgruppe Herne i LG 6 Westfalen havde i år 100 års jubilæum og havde i den anledning fået tildelt et landsdelsskue. Som dommer var indbudt avlsrådsformand Reinhard Meyer samt Wolfgang Babilon og Thomas Teubert.
Arrrangementet var velbesøgt med 185 tilmeldte hunde, og det blev afviklet med hele den omhu og sans for store og små detaljer, som man kan opleve på tyske skuer.

Kredsen bærer præg af, at det er en gammel og velsolideret kreds, og med start i 1908 har den jo også været med næsten fra den første begyndelse. Træningspladsen er ikke særlig stor, helt omkranset af høje træer, men her er prioriteret med tilliggende bygninger. Til den ene side er der bygget en ganske stor, overbygget tribune, som vi var meget glade for, da det ind imellem regnede endog ganske kraftigt. Under tribunen til bagsiden er der indrettet en række hundebure. Foran pladsen er der et rummeligt, muret klubhus med de faciliteter, der hører sig til i en tysk ortsgruppe.

På tyske skuer tager man det stille og roligt med at komme i gang. Sådan var det også her, men lidt over ni kom der gang i hvalpeklasserne. Der er kun en aldersgruppe 9 – 12 mdr., da man ikke mener, det tjener noget fornuftigt formål at konkurrencebedømme yngre hvalpe. Desuden er hvalpeklasserne ofte ganske små. Også her var kun få tilmeldt 7 tæver og 4 hanner.
Vinderen i tæveklassen Xera v. Holtkämper Hof var efter Idol v. Holtkämper Hof. Vinderen i hanklassen Willow v. Heidknapp var efter sidste års vicesieger i unghundeklassen Lennox v. Heinrichsplatz og som sin fader en hund i gode rammer og med flydende bevægelser.

Yngste klasse tæver er som regel en klasse med høj kvalitet. Det var det også her, en dejlig oplevelse med 29 fremmødte dyr, der alle var velbyggede, og man skulle langt ned i rækken, før man syntes, at det begyndte at synke lidt i kvaliteten. Klassen blev vundet af Egga v. Osterberger-Land.

Egga v. Osterberger-Land

Hun er en af de mange meget velsnittede og særdeles velgående døtre efter Vegas du Haut Mansard. Jeg så hende 14 dage før på skuet i Hjørring, hvor hun selvfølgelig også vandt overbevisende. Før start talte jeg med ejeren, der fortalte, at hun til dato havde vundet 10 gange. Hun blev kaldt ud som nummer 2 men efter få omgange, rykkede hun frem og beholdt førstepladsen til det sidste og kunne dermed notere sin 11. sejr. Det skal blive spændende at se hende i Aachen.
Også nummer 2 Berle v. St.-Michaels-Berg er en særdeles overbevisende hund. Hun er efter Zampsønnen Eloy v. St.-Michaels-Berg, som i sin tid vandt hvalpeklassen på HAS. Dengang faldt hans meget løse haser i øjnene. Siden har han fået noget mere styr på dem i hvert fald nok til at blive sg 14 i unghundeklassen i Oberhausen. Han har ikke været på BSZS som voksen.
Nummer 3 Quenta v. Arline er efter Negus v. Holtkämper See og Viva v.d. Hopfenhalle, som senere på dagen vandt brugshundeklassen og er en fremragende tæve med en meget smuk udstillingskarriere.
Datteren Quenta lever godt op til moderen og faldt allerede under standmønstringen i øjnene med sin harmoniske og velproportionerede krop og meget flydende bevægelse.
På fjerde- og femtepladsen kom endnu to døtre efter Vegas. De var begge karakteristiske for faderen.

Nora v. Suentelste

Det var Nora v. Suentelstein, der også havde en højtplaceret broder med, og Xanthia a.d. Haus Zygadto efter Bama v.d. Grafenburg.
Nummer 6 var Grappa v. Tronje. En hund med en interessant afstamning, hun er nemlig efter en dansk tæve Akacias Ayke, yngste vinder på HAS, vinder af det svenske hovedavlsskue i brugshunde klassen og AVKL 5 i Danmark. Faderen er Andrjuscha van Noort, en hund fra netop dette område, og en hund, der har haft særdeles mange parringer. På den baggrund var det forbavsende, at Grappa var den eneste repræsentant for ham, men hun gjorde forældrene ære. Efter hende kom en lille og lidt fin tæve efter Naxos v. Holtkämper See China du Domaine de Faune. Hun er meget velsnittet og gik med flydende bevægelser, men hun var ikke glad for at blive målt.

Rækken af gode tæver fortsatte, så da det blev tid til yngste hanner, så denne klasse i begyndelsen lidt skuffende ud, men da først der blev rettet ind og der kom styr på rækkefølgen, blev det til en klasse af flot kvalitet. På fløjen startede en meget tiltalende han med smukke linier og langstrakte bevægelser, Noell v. Suentelstein, broder til sg 4 i tæveklassen. Han beholdt pladsen indtil den hurtige travrunde, hvor han måtte afgive den til Zanto v. Regina Pacis.

Zanto v. Regina Pacis

Denne er en middelstor smukt pigmenteret han efter Odin v. Holtkämper Hof og Pinta v. Regina Pacis. Han er lidt mere sluttet end Noell og meget stram. Han har et harmonisk og flydende bevægelsessystem men ikke med helt den samme længde og flugt som Noells
På tredjepladsen Kollin Blue-Iris, endnu en Odinsøn og meget i type med vinderen. Dernæst som nummer 4 endnu en Vegassøn Xell a.d. Haus Zygadto, broder til sg 5 i tæveklassen. På sjettepladsen en repræsentant for endnu en hund fra området, som trods mange parringer ikke stillede meget afkom nemlig Bazi v.d. Urbecke. Sønnen Frodo v. Langenbungert er en ikke særlig bemærkelsesværdig hund med et lidt lyst pigment.

Unghundeklasse tæver var også en klasse af virkelig kvalitet. Den blev fejende flot ført an af en fransk tæve B.A. du Grand Gout.

B.A. du Grand Gout

Hun var en fryd for øjet og viste sig med temperament og vitalitet. Hendel far Adel du Val D’Anzin er en søn af Erasmus van Noort, en lidt fin og meget velsnittet han, der blev V 44 i Braunschweig. Hvis faderen manglede lidt i betydelighed, så gjaldt det ikke datteren. Hun havde både kraft og substans.
I denne meget smukke klasse med afkom efter Godalis Hannibal (Chayenne v. Karthäuser Löwentor), Quentin v. Karanberg (Aghi Bosi), Winner v. Assaut (Tamara v. Schaumbergerland), Vegas du Haut Mansard (Vivian v.d. Klobenwalde) og Zamp v. Thermodos (Arany v. Osterberger-Land) blev en danskopdrættet hund Kupfers Debbie nr. 6. Hun er efter Ingodds Agassi og Leris Odessa. Hun er en smuk type, der har haft en meget flot karriere hernede, har været udsstillet 8 gange i år heraf på 3 lansdelsskuer foruden det i Herne, hver gang som nummer 2 eller 3. Placeringen i Herne er altså hendes dårligste. På dagen manglede hun lidt længde i bevægelsen men hævdede sig dog fint i det stærke selskab.

Endnu en dansk tæve Wildmarkens Siegerin deltog og blev sg 13. Hun er efter Vegas og Wildmarkens Go Va. Også hun er en smuk type, men hun havde lidt problemer med at få foraktionen til at fungere, og det kostede hende pladser i det stærke selskab.

Vanos van Noort

Unghhundeklasse hanner havde ikke så mange deltagere, som de øvrige klasser bortset fra hvalpene. Klassen blev domineret af en fremragende han Vanos van Noort efter Vegas. Han står i store rammer med lydefri over- og underlinie og viser en flydende bevægelse. Han overstrålede til en vis grad de øvrige hunde i klassen, selv om der var flere gode hunde, specielt var jeg tiltalt af nummer 3 Jogi v. Lärchenhain efter Odin v. Holtkämper Hof og Hummel v. Lärchenhain.

Jogi v. Lärchenhain

 

 Paul v. Holtkämper Hof

Nummer 2 Paul v. Holtkämper Hof var meget typisk for sin fader Idol v. Lärchenhain i sin kropsopbygning, Moderen Roma v. Holtkämper See er fra det berømte R – kuld, hvor flere tæver har gjort sig fordelagtigt bemærket i avlen. Nummer 4 Ali Bosi efter Quentin v. Karanberg og Naja v. Arlett er broder til sg 3 i tæveklassen.

I brugsklasse tæver var der 23 tilmeldte. Vinderen Viva v.d. Hopfenhalle er en fremragende tæve, men hun har også gode forældre. Faderen Zeppo v. Klebinger Schloss har givet mange smukke dyr og moderen var selv sg 1 i yngste klasse på BSZS i 2001 i Karlsruhe. Hun fortsætter tilsyneladende selv i samme gode takt, idet hun som nævnt er moder til sg 3 i yngste klasse på dagen. Efter hende fulgte en lang række smukke tæver, der var dyr efter Ken v. Elzmündungsraum, Ilbo v. Holtkämper See, Lorenzo v. Isidora, Quenn v. Löher Weg og Pakros d’Ulmental.

Brugsklasse hanner kunne byde på nøjagtig 50 tilmeldinger.
Vinderen blev Ingodds Agassi i den velkendte skikkelse robust og kraftfuld.

Yerom v. Haus Salihin

På andenpladsen Yerom v. Haus Salihin, der siden sin placering som sg 3 i yngste klasse har haft en fin karriere. Han var V 7 sidste år og er en hund, der får mange parringer. Han har smukke linier og er en særdeles overbevisende gænger. Reinhard Meyer omtalte ham som repræsentant for en delvis alternativ linie. Han er et oldebarn efter Esko v. Dänischen Hof over de lidt upåagtede Henry v.d. Dunieschenke og Mark v. Schwalmbergtal. En linie med fin HD – baggrund og god bund i væsenet.

Furbo degli Achei

På tredjepladsen stod en ung stjerne sidste års vicesieger i yngste klasse Furbo degli Achei. Han er efter Quenn v. Löher Weg og Fenia degli Achei, der blandt andre også er mor til Chanell degli Achei, der var V 4 sidste år i Braunschweig. Furbo er en typisk Quennsøn lidt mere sluttet end for eksempel Yerom. Han er præget af kraft og substans og gode farver. Han var kaldt ind som nummer 4 efter Quantum v. Fiemereck og gik sig til en plads.

Quantum v. Fiemerec

Quantum v. Fiemereck blev nummer 4, en velkendt hund og en smuk type, der nok ikke viste sig helt optimalt på denne dag. der nok ikke viste sig helt optimalt på denne dag. Efter ham efter ham kom et par unge hanner Jakas Garliavietis og Clinten v. Holtkämper.

 Jakas Garliavietis

 

Clinten v. Holtkämper See

Jakas var sg 11 i sidste års unghundeklasse og er en kraftigt pigmenteret, meget harmonisk hund efter Ken v. Elzmündungsraum. Under travmønstringen kunne han til tider have problemer med at holde overlinien. Clinten er efter Idol v. Holtkämper Hof og Barina v. Holtkämper See, en ung han med faderliniens store rammer og i lighed med faderen og bedstefaderen Yak v. Frankengold særdeles velgående. Efter ham fulgte halvbroderen Wodin v. Holtkämper See, samme far og moderen er Roma v. Holtkämper See. Hun er, som allerede nævnt, også moder til Paul v. Holtkämper Hof i unghundeklassen.

Wodin v. Holtkämper See

Wodin er en livfuld og frisk hund med gode brugsmeriter, han er således udtaget til deltagelse i landsdelsudtagelseskonkurrence til BSP, men han har ikke samme bygningsharmoni som Clinten og helhedsindtrykket skæmmes af de lidt ucharmerende farver. Ret kraftig i det sorte men med aftegn, der kunne ønskes varmere.

Det blev så afslutningen på dagen i Herne og et vellykket arrangement trods det temmelig dårlige vejr. At det forløb så fint skyldtes nok dels de gode forhold samt en god tilrettelæggelse og gennemførelse af arrangementet ledet af formanden Klaus Haase. En fuldstændig resultatliste kan ses på www.winSiS-cat.com>>

ABR

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

   

 
 
© 2001-2021 schaeferhunden.dk all rights reserved | index | top af siden