Sjove øvelser

 

Tekst og foto: Søs Dalgaard Jensen - www.hundeskolentrofast.dk
 

 

NEJE ØVELSENNiveau 1.
1. Find et roligt sted - gerne indendørs – og hav 5 godbidder i venstre hånd og en i højre.
2. Hunden skal stå foran dig.
3. Hold en godbid foran hundens næse, og før godbidden skråt ind mellem forbenene og lidt nedad. Når hunden sænker forbene ned mod jorden, siger du dygtig og giver den godbidden.
4. Hold en pause på 10 til 20 sekunder og prøv igen.

4a. Pas meget på med, at hunden ikke lægger sig. I starten kan du for eksempel give den godbidden for bare at gå lidt ned i forbenene. Når den kan det, beder du den om gradvis at gå længere ned med forbenene før du giver den godbidden. Husk, det er helt ok, at det tager noget tid, før hunden fanger idéen.


Niveau 2.
Nu har du øvet dig rigtig mange gange på niveau 1, og din hund er helt sikker på, hvad øvelsen går ud på. Nu kræver du af din hund, at den skal blive længere tid nede i neje, før du giver den godbidden.

Niveau 3.
Når din hund kan blive længere tid nede i neje, begynder du at rejse dig lidt op, mens hunden stadig nejer, før du giver den godbidden. Og du begynder også at lave øvelsen forskellige steder. Inde i huset, ude i haven, og når du er ude og lufte din hund. På den måde lærer den at gøre det forskellige stederMå citeres med kildeangivelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

   

 
 
© 2001-2021 schaeferhunden.dk all rights reserved | index | top af siden